31-12-08

jaar 2008 vlug om te vergeten

Van een mooi sportief jaar 2008 kon je niet praten, een jaar vol tegenslagen.

In de maand jan. liep alles nog ongeveer naar wens, kon mijn trainingen goed afwerken voor het komend cross seizoen. De eerste cross in Dadizele moest ik al aan mij voorbij laten gaan. Had een begin van een longontstekking. De crossen in Beveren-Leie en Meulebeke gestart maar voelde wel dat ik geen kracht in de benen had. De cross in Ingelmunster moest terug aan mij voorbij laten door een dom zeg wel een dom ongeluk ( van de trap gevallen ), dus een paar weken met krukken door een knieblesure. In de maand mei ging het echt niet goed, opname ziekenhuis met veel koors ( 40° ), eerste onderzoeken wezen naar een hersenvliesontstekking, maar niet, de koors blijf maar dus verdere onderzoeken en daar was de oorzaak doorgebroken een enorm grote longontstekking. Een zware periode van herstel maar tegen het groot verlof ben ik terug begonnen met trainen met de bedoeling tegen eind augustus terug aan wedstrijden te doen, dat lukte er waren goed wedstrijden en slechte wedstrijden, maar dat neem je bij want was zo dannig blij dat ik terug van de sfeer kon genieten tijdens het lopen. In oktober deed ik terug een cross in Moorslede wat heel vlot liep. Dus dacht ik start in Waregem maar daar voelde al wat, kon niets versnellen, maar ja dat gebeurt de laatste tijd wel. Maandag ben ik gaan trainen met de club, ging goed maar 's nacht begon het dan, geen adem, koude rillingen, braken en enorme pijn aan de borstkast, dinsdag morgen begon ik ook met enorme hoestbuien, dus dachten we terug een longontstekking maar nee eens binnen gekomen in spoed was onmiddellijk duidelijk dat het heel iets anders was, moest aan het harttoestel en een hele rij onderzoeken aan het hart, gelukkig hadden ze het rap gevonden wat er was namelijk vocht rond en in het hart ( enorm gevaarlijk voor hartstilstand te doen ), dus terug opname ziekenhuis, met een enorme klap op mijn gezicht werd er mij gezegt daar ga je lopen u zal een jaar geen zware inspanningen mogen doen, zeg je dat kwam heel zwaar aan want dat doe ik zojuist heel graag. De dagen erna heb ik verdomme enorm afgezien, nachten niet slapen, heel veel pijn en vlug moe. Stilletjes aan begin ik mij terug de oude te voelen, kan terug al wat doen, ga terug naar de wedstrijden kijken, daar had ik enorm veel problemen mee, maar met de steun van de bloggers en mensen van de club en vrienden, familie enz... gelukt het mij aardig, waarvoor enorme dank.

Wens aan iedereen een goede 2009 toe

14:21 Gepost door acke anja in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Een gezond en blessurevrij 2009 gewenst !

Gepost door: Stofke | 31-12-08

gezondheid Ik wens je een veel beter jaar dan 2008.. In 2009 veel geluk en gezondheid

Gepost door: hans | 31-12-08

2009 Blijf hopen,
Blijf wensen.
Blijf genieten.
Blijf doorbijten,
maar laat je niet uit de weg slaan.

Gepost door: sandra | 31-12-08

2009 Wat kunnen wij u beter wensen dan een gelukkig, gezond en blessurevrij 2009. hopelijk kan je spoedig terug de draad opnemen van vroeger met daarin het lopen. Wij duimen alvast voor u.
Groetjes Natalie, Eddy en Mathis

Gepost door: natalie | 31-12-08

Beste wensen voor 2009 voor jou en je ganse familie. Veel sterkte en beterschap in het nieuwe jaar en we hopen van harte dat we je snel weer als loper aan de start van een wedstrijd mogen begroeten.
Martine en Herman

Gepost door: Herman | 31-12-08

2009 Laat ons hopen op een goed en gezond 2009 zonder tegenslagen en geen blessures.

Gepost door: Bart | 01-01-09

Beterschap Veel beterschap en vooral een mooi en gelukkig 2009.Ik duim voor jou.

Gepost door: anita | 02-01-09

Beste wensen voor 2009 Anja zoals ik reeds zei in op de SanSilvesterloop , 1 jaar is niks in een mensenleven ,een beetje geduld en alles ik weer dik in orde nweet dat je veel steun mag verwachten van je vrienden ,we gaan je er samen wel doorheen dragen :-) ondertussen kunnen we samen supporteren voor de rest van de familie :-)

Gepost door: Katrien | 03-01-09

De Beste Wensen !!

Gepost door: Bjorn Paree | 06-01-09

Gelukkig nieuwjaar Hopelijk word 2009 een beter jaar.
Ik wens je dit zeker toe!
De beste wensen!!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 10-01-09

De commentaren zijn gesloten.