31-12-08

jaar 2008 vlug om te vergeten

Van een mooi sportief jaar 2008 kon je niet praten, een jaar vol tegenslagen.

In de maand jan. liep alles nog ongeveer naar wens, kon mijn trainingen goed afwerken voor het komend cross seizoen. De eerste cross in Dadizele moest ik al aan mij voorbij laten gaan. Had een begin van een longontstekking. De crossen in Beveren-Leie en Meulebeke gestart maar voelde wel dat ik geen kracht in de benen had. De cross in Ingelmunster moest terug aan mij voorbij laten door een dom zeg wel een dom ongeluk ( van de trap gevallen ), dus een paar weken met krukken door een knieblesure. In de maand mei ging het echt niet goed, opname ziekenhuis met veel koors ( 40° ), eerste onderzoeken wezen naar een hersenvliesontstekking, maar niet, de koors blijf maar dus verdere onderzoeken en daar was de oorzaak doorgebroken een enorm grote longontstekking. Een zware periode van herstel maar tegen het groot verlof ben ik terug begonnen met trainen met de bedoeling tegen eind augustus terug aan wedstrijden te doen, dat lukte er waren goed wedstrijden en slechte wedstrijden, maar dat neem je bij want was zo dannig blij dat ik terug van de sfeer kon genieten tijdens het lopen. In oktober deed ik terug een cross in Moorslede wat heel vlot liep. Dus dacht ik start in Waregem maar daar voelde al wat, kon niets versnellen, maar ja dat gebeurt de laatste tijd wel. Maandag ben ik gaan trainen met de club, ging goed maar 's nacht begon het dan, geen adem, koude rillingen, braken en enorme pijn aan de borstkast, dinsdag morgen begon ik ook met enorme hoestbuien, dus dachten we terug een longontstekking maar nee eens binnen gekomen in spoed was onmiddellijk duidelijk dat het heel iets anders was, moest aan het harttoestel en een hele rij onderzoeken aan het hart, gelukkig hadden ze het rap gevonden wat er was namelijk vocht rond en in het hart ( enorm gevaarlijk voor hartstilstand te doen ), dus terug opname ziekenhuis, met een enorme klap op mijn gezicht werd er mij gezegt daar ga je lopen u zal een jaar geen zware inspanningen mogen doen, zeg je dat kwam heel zwaar aan want dat doe ik zojuist heel graag. De dagen erna heb ik verdomme enorm afgezien, nachten niet slapen, heel veel pijn en vlug moe. Stilletjes aan begin ik mij terug de oude te voelen, kan terug al wat doen, ga terug naar de wedstrijden kijken, daar had ik enorm veel problemen mee, maar met de steun van de bloggers en mensen van de club en vrienden, familie enz... gelukt het mij aardig, waarvoor enorme dank.

Wens aan iedereen een goede 2009 toe

14:21 Gepost door acke anja in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

27-12-08

terug wat beter

Voel mij terug wat beter, maandag een ganse dag in spanning geleefd, want de afspraak was als de dokter kwam of belde voor 18 uur dat het niet zo goed ging zijn. Oef zei ik tegen Tonny bijna 18 uur en nog geen nieuws, zoals het spreekwoord zegt geen nieuws is goed nieuws. Dan maar zelf gegaan om toch iets te weten. De uitslag was goed, mijn bloedcellen zoals witte als rode waren goed, gewoon mijn schildklier dat wat te rap werkt en daardoor dat er zaterdag niet zo goed uitzag. De andere dagen heb ik terug voldoende kunnen uitrusten, vroeg uit bed moest ik niet ( Tonny stond op om 5 uur ). Daarna deed ik wat de winkel een kleine 3 uurtjes zo kon hij gaan fietsen, want namelijk hij loopt niet meer want het koersseizoen begin in maart, dus de loopschoenen ingeruld voor de fietsschoenen. Vrijdag zijn we dan naar Tielt gegaan voor de wedstrijd van Ine ( zij deed mee aan de 5 km ), op weg naar de kleedkamers kwamen we Martine en Herman tegen. Was verdomme kou, eens dat ine aangekomen was, ging ze vlug haar gaan douchen om nog naar de 10 km te kijken, maar helaas hebben we het niet gedaan, had verdomme kou en was bang voor terug iets bij te krijgen en zo zijn vroegtijd naar binnen gegaan. Sorry, voor iedereen die aan de 10 km gestart zijn dat we niet geroepen hebben maar beloof de volgende keer roep ik dubbel, beloof.

uitslag ine :   5.4 km        tijd : 23'13"                  plaats : 24 ste op 185 dln

sint-eloois-winkel : uitslag Ine : 1500 meters                plaats : 1 ste pl.

                                     uitslag Lisa : 750 meters                 plaats : 4 de pl.

14:45 Gepost door acke anja in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-12-08

gezin lopen in Deerlijk

Eerst wat over mij, ben terug wat achteruit, ben weer vlug moe, dus is terug afwachten, zaterdag bloed laten trekken en nog wat andere onderzoeken, nu is vol spanning afwachten op de uitslagen, het ene van pijn kan ik niet zo klagen. Nu kan ik terug goed rusten, want moet de winkel maar een paar uren open houden, want mijn man is nu thuis na nieuwjaar. Hoop dan dat het terug een stuk beter ga. 

nu de wedstrijd zelf

Ze deden allemaal mee aan de 5 km. Behalve de kleine Lisa heeft de wedstrijd moeten staken, ze voelde haar niet zo goed en deed wat koorts.

de uitslag :  ine :   afstand 5 km   tijd: 21'10"           uitslag : 180 ste      v5: 3depl                  tonny : afstand 5 km         tijd : 21'46"   uitslag: 216 ste      m10:41ste

De volgende wedstrijd zijn :

Ine : vrijdag damenscorrida tielt en zondag San silvestercross Sint-eloois-winkel

Lisa : zondag San silvestercross Sint-eloois-winkel

                                                                        

10:20 Gepost door acke anja in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |